Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren
Het laatste nieuws over de school kunt u hier lezen in de weekinfo. Ouders ontvangen deze informatie wekelijks via de mail.
Naast onze weekinfo kunnen ouders en andere belangstellenden zich opgeven voor Klasbord in de groep van het kind. Hierin plaatsen de leerkrachten nieuws uit de groep.
Ook op facebook zijn wij actief: KBS de Satelliet, de 5-sterrenschool

Weekinfo 12-10-2018 

 

Halloween

In de bijlage een prachtige flyer van de ouderraad over Halloween. We zijn op zoek naar ouders die tijdens de optocht mee willen helpen!

 

Mediatoren

Op de Satelliet werken we met de Vreedzame School. Een belangrijk onderdeel hier van zijn de mediatoren. Mediatoren zijn leerlingen die hebben geleerd hoe ze een conflict tussen andere leerlingen kunnen oplossen. Afgelopen 3 weken hebben 7 leerlingen na schooltijd training gekregen van Daeley en Renske om opgeleid te worden tot mediator.

Afgelopen maandag hebben deze kanjers hun diploma in ontvangst mogen nemen. Wij zijn trots dat we weer met een grote ploeg mediators aan de slag kunnen.

 

Spullen thema onze wereld

Voor het nieuwe thema dat start na de vakantie zijn we in de middenbouw op zoek naar: kiezelstenen, dennenappels, kastanjes, eikeltjes, schelpen en schoenendozen. Kun je ons helpen aan één van deze materialen  geef het dan af bij juf Renske.

 

Koekvormpjes

Bij de Albert Heijn kun je sparen voor koekvormpjes met letters en cijfers. De 4e jaars zijn erg blij met deze koekvormpjes. Bak je zelf geen koekjes? Dan mag je de vormpjes bij juf Renske afgeven.

 

Bezoek Dalton

Aankomende maandag, 15 oktober, gaan de Machtige Maanstenen met de hele klas op bezoek bij het Dalton Vakcollege. Dit is ’s middags vanaf 1 uur tot kwart over 3. Zij willen er graag met de fiets naar toe gaan. De kinderen uit deze klas moeten op de fiets naar school komen.

 

Viering IPC

Donderdag 18 oktober hebben de Machtige Maanstenen iets te vieren. Zij sluiten op deze dag ons IPC thema, Nederland wordt Nederland, af. Dit willen zij graag op een feestelijke manier doen en daar willen we de ouders van de klas voor uitnodigen. De viering vindt ‘s ochtends plaats van 09.00 tot 09.30. De kinderen hebben enorm hard gewerkt bij dit thema en dit willen ze graag aan jullie laten zien.

 

Huiswerk

De kinderen uit groep 8 en de kinderen uit 7 die graag huiswerk willen, krijgen een piekweek! De kinderen krijgen iedere dag een opdracht mee voor thuis,deze opdracht moeten ze de volgende dag weer inleveren.  Zo willen we de kinderen leren plannen en alvast echt laten wennen aan de middelbare school.

 

Juf Anja

Juf Anja is voorlopig nog ziek en zal niet na de herfstvakantie starten in haar groep. Omdat we heel lastig in kunnen schatten hoe laat het gaat duren, kunnen we geen exact moment noemen waarop Anja weer les kan geven. Ze komt na de herfstvakantie in ieder geval weer naar school om weer op te bouwen, dit zal niet voor de klas zijn. We houden jullie hiervan op de hoogte. We wensen Anja in ieder geval beterschap!

 

Pleinwachtrooster
We zoeken nog iemand die wil helpen aanstaande dinsdag!Viering onderbouw (herhaling)

Afgelopen periode hebben de kinderen in de onderbouw veel geleerd over familie, vriendschappen en hun talenten. Donderdagmiddag 18 oktober willen we graag de afsluiting van het thema met jullie vieren. De viering zal plaatsvinden in de hal van 13.45 uur t/m 14.30 uur. Reserveert u hem alvast in uw agenda?

 

Viering middenbouw (herhaling)

De kinderen uit de middenbouw hebben de afgelopen weken gewerkt over het circus. Donderdagavond 18 oktober om 18.00 sluiten zij het thema af met een echte circusvoorstelling.

 

Materiaal gezocht (herhaling)
In de onderbouw zijn we op zoek naar kosteloos materiaal om mee te knutselen. Denkt u hierbij aan doosjes, blikken, plastic flessen,  potten, rollen etc.

Ook zijn we voor het nieuwe thema: speuren en verzamelen (herfst) op zoek naar leuke herfst materialen om mee te knutselen en spelen. Ook zijn we op zoek naar een rode paraplu/parasol die we mogen omtoveren tot een paddenstoel (deze krijgt u dus niet meer terug) kunt u ons helpen? Materialen kunnen ingeleverd worden bij Ingrid of Francisca op het creaplein.

  

Met vriendelijke groet,

Koen van de Genugten

 

Inschrijven

Geef hieronder uw gegevens is om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.
Naam
Email
Categorie
InschrijvenUitschrijven